U četvrtak, 7. maja, u 15 časova, u prostorijama IHTM-a, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku CPN-a, organizuje Eureka info-dan

U četvrtak, 7. maja, u 15 časova, u prostorijama IHTM-a, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku CPN-a, organizuje Eureka info-dan. 

Skup će otvoriti državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Aleksandar Belić. Prisutne posetioce će pozdraviti i dr Viktor Nedović, pomoćnik Ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, kao i dr Zorana Kurbalija Novičić, v.d. direktor Centra za promociju nauke.

Mr Snežana Omić, nacionalni koordinator Eureka programa u Srbiji, iz Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, govoriće o učešću Republike Srbije u Zajedničkom javnom pozivu za Eureka projekte u dunavskom regionu za 2015. godinu.

Nakon toga, uslediće predstavnjanje dobrih praksi u okviru ovog programa finansiranja. Dr Vesna Spasojević Brkić, vanredni profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu govoriće o svom projektu E!6761 CABIVS, koji se bavi raѕvojem nove generacije kranskih kabina za detekciju i interpretaciju okruženja.

O pozitivnim iskustvima u okviru projekta E!5062 VesTa govoriće i dr Aleksa Zejak i Damjan Kuburović, iz RT-RK d.o.o., koji se bave sistemima za automatsko upravljanje.

Nakon prezentacije projekata, tokom diskusije, posetioci će imati priliku da na ovu temu razgovaraju sa učesnicima info-dana. 

Broj mesta je ograničen na 60. Ukoliko ste zainteresovani za Eureka info-dan, možete se prijaviti putem email adrese: horizont2020@cpn.rs.

 

HORIZONT ČETVRTKOM

Eureka info-dan 

IHTM, Njegoševa 12, Beograd

Sala u potkrovlju

četvrtak, 7. maj, 15 časova

 

15:00-15:05  Pozdravno obraćanje i  otvaranje skupa

Dr Aleksandar Belić, državni sekretar, MPNTR

 

15:05-15:10  Pozdravno obraćanje i  otvaranje skupa

Prof. dr Viktor Nedović, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, MPNTR

 

15:10-15:15 Pozdravno obraćanje i  otvaranje skupa

Dr Zorana Kurbalija Novičić, v.d. direktor, Centar za promociju nauke

 

15:15-16:00 Eureka program u Srbiji

Mr Snežana Omić, nacionalni koordinator Eureka programa u Srbiji, MPNTR

 

16:00-16:15 Pozitivna iskustva – E!6761 CABIVS

Dr Vesna Spasojević Brkić, vanredni profesor, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu

 

16:15-16:30 Pozitivna iskustva – E!5062 VesTa

Dr Aleksa Zejak i Damjan Kuburović, RT-RK d.o.o. za sisteme zasnovane na računarima

 

16:30 Pitanja i diskusija

podeli
povezano
H2020 u Nišu
Kako osvojiti grant „Marija Kiri“?