Елементи су домаћи илустровани часопис за промоцију науке, који од 2015. године упознаје читаоце са најактуелнијим и најзанимљивијим научним темама и достигнућима у свету и код нас. Било да је реч о физици, биологији, филозофији, математици, астрономији, уметности, или економији, у сваком броју, на 96 страна, читаоце очекују оригиналне приче испричане из различитих приповедачких углова. Поред ауторских текстова, странице часописа красе и оригиналне илустрације водећих илустратора из Србије и региона.

Циљ ове иницијативе је да инспирише ученике, подстакне њихову радозналост према природним и друштвеним наукама и прошири њихово разумевање света који их окружује, као и да допринесе развоју научне писмености и критичког мишљења међу ученицима.

Фото: Марко Рисовић

Часопис Елементи се већ налази међу препорученом литературом за извођење изборног премета „Методологија научног истраживања“ у гимназијама (више детаља о томе можете пронаћи у Просветном гласнику („Просветни гласник“ бр. 4; 2. јун 2020; 750-759. стр.)).

Од прошлог месеца, ранија издања часописа Елементи бесплатно можете преузети и на нашем порталу ЦПН ПРОДАВНИЦА.

Тренутно је у продаји 33. број Елемената.

подели