Циљ радионица је да се девојчице заинтересују за средње школе и факултете техничких усмерења, као и за будућа ИТ запослења

Центар за промоцију науке, Министарство рада, запошљавања и социјалне политике и Управа за родну равноправност организују прву радионицу „Програмирање се лако учи“ из серије ЦПН радионица „Први корак ка успешној и равноправној ИКТ каријери“. Ове радионице организују се у оквиру обележавања Међународног дана девојчица у ИКТ 24. априла 2014. године.

У њима ће учествовати девојчице које похађају седми и осми разред основне школе.

Конференција за новинаре

У оквиру обележавања Међународног дана девојчица у ИКТ, 24. априла у 10 чласова у Медија центру  одржана је конференција за новинаре на којој је представљено истраживање “Улога знања из области ИКТ и положај жена на тржишту рада. 

Циљ ових радионица је да се девојчице заинтересују за уписивање средњих школа и студирање факултета техничких усмерења, као и за будућа ИТ запослења.

Кроз ову активност приближити ће им се коришћење савремених технологија и показати да програмирање може да буде интересантно, забавно и да га није тешко савладати.

Јавни часови ће бити одржани у Научном клубу Центра за промоцију науке, у згради старе Робне куће „Београд“, у Кнез Михаиловој 5, 2. спрат.

 

 

подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе