Cilj radionica je da se devojčice zainteresuju za srednje škole i fakultete tehničkih usmerenja, kao i za buduća IT zaposlenja

Centar za promociju nauke, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike i Uprava za rodnu ravnopravnost organizuju prvu radionicu „Programiranje se lako uči“ iz serije CPN radionica „Prvi korak ka uspešnoj i ravnopravnoj IKT karijeri“. Ove radionice organizuju se u okviru obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u IKT 24. aprila 2014. godine.

U njima će učestvovati devojčice koje pohađaju sedmi i osmi razred osnovne škole.

Konferencija za novinare

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u IKT, 24. aprila u 10 člasova u Medija centru  održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno istraživanje “Uloga znanja iz oblasti IKT i položaj žena na tržištu rada. 

Cilj ovih radionica je da se devojčice zainteresuju za upisivanje srednjih škola i studiranje fakulteta tehničkih usmerenja, kao i za buduća IT zaposlenja.

Kroz ovu aktivnost približiti će im se korišćenje savremenih tehnologija i pokazati da programiranje može da bude interesantno, zabavno i da ga nije teško savladati.

Javni časovi će biti održani u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, u zgradi stare Robne kuće „Beograd“, u Knez Mihailovoj 5, 2. sprat.

 

 

podeli
povezano
Odakle dolaze gravitacioni talasi?
Lične zvezdane mape