Представљање активности Центра за промоцију науке из Београда одржава се у четвртак, 12. маја, у подне, поводом озваничења сарадње ЦПН-а и Универзитета у Бањалуци, како би се запослени на Универзитету у Бањалуци упознали са могућностима сарадње са Центром кроз тренутне пројектне активности, али и како би се размотрила могућност формирања заједничких пројектних пријава у будућности.

Током догађаја који се организује у сали 8, у Ректорату Универзитета у Бањалуци, руководилац Одељења за међународну сарадњу у Центру за промоцију науке Добривоје Лале Ерић одржаће предавање о пројектним активностима ЦПН-а ,,Однос науке и друштва: УНЕСКОВ глобални оквир у времену детерминисаном вештачком интелигенцијомˮ.

У наставку дана, саветница за послове сарадње са научноистраживачким организацијама ЦПН-а Марина Костић изложиће финансијске и административне послове на пројектним активностима.

Радионица на Природно-математичком факултету

Центар за промоцију науке ће у среду, 13. маја, одржати и радионицу на Природно-математичком факултету, у оквиру TeRRIFICA пројекта, финансираног из оквирног програма Хоризонт 2020.

подели