Марк Кечлов, футуриста из Лондона, одржаће предавање о будућности рада у Београду, 14. новембра у ЈДП-у, у 18 часова

Футурологиjа, област која се понекад назива и студиjама будућности, представља дисциплину коjа изучава садашњост и промене коjе се у садашњости дешаваjу не би ли се дошло до могуће и вероватне верзиjе будућности. Футуролози користе методе и моделе из природних и друштвених наука у својим настојањима да антиципирају будуће догађаје.

Краткорочна предвиђања блиских и врло конкретних дешавања, попут, рецимо, стања на берзи у наредне две године, нису нешто чиме се футурологија бави. Футуролози анализирају функционисање великих и сложених светских система у будућности.

У модерном свету данашњице, многе велике корпорације процењују ризике у пословању ослањајући се на принципе футурологије. Како би се корист оваквих студија промовисала и у Србији, директор истраживачког сектора компаније Herman Miller, Марк Кечлов, одржаће у Београду предaвање на коме ће говорити о организациjи радног амбиjента у будућности и променама односа према раду.

Теме о којима ће Марк Кечлов говорити биће будућност рада, радни процес у дигиталном окружењу и дефинисање очекивања, као и управљање технологијом тако да она ради за људе. Предавање ће се одржати на сцени Студио у Југословенском драмском позоришту, 14. новембра у 18 часова.

Марк Кечлов се већ 30 година бави индустријским дизајном. Свој посао описује као спровођење истраживања и дељење резултата са клијентима, дизајнерима и комерцијалистима широм света. Одржао је преко 300 семинара путујући на места попут Саудијске Арабије, Русије, Јужне Африке. Ради са корпорацијама, приватним и јавним сектором, пасионирано делећи знање и помажући људима са креативним идејама.

Предавање

14. новембар, 18 часова, Студио у Југословенском драмском позоришту

БУДУЋНОСТ РАДА

Марк Кечлов

подели