Mark Kečlov, futurista iz Londona, održaće predavanje o budućnosti rada u Beogradu, 14. novembra u JDP-u, u 18 časova

Futurologija, oblast koja se ponekad naziva i studijama budućnosti, predstavlja disciplinu koja izučava sadašnjost i promene koje se u sadašnjosti dešavaju ne bi li se došlo do moguće i verovatne verzije budućnosti. Futurolozi koriste metode i modele iz prirodnih i društvenih nauka u svojim nastojanjima da anticipiraju buduće događaje.

Kratkoročna predviđanja bliskih i vrlo konkretnih dešavanja, poput, recimo, stanja na berzi u naredne dve godine, nisu nešto čime se futurologija bavi. Futurolozi analiziraju funkcionisanje velikih i složenih svetskih sistema u budućnosti.

U modernom svetu današnjice, mnoge velike korporacije procenjuju rizike u poslovanju oslanjajući se na principe futurologije. Kako bi se korist ovakvih studija promovisala i u Srbiji, direktor istraživačkog sektora kompanije Herman Miller, Mark Kečlov, održaće u Beogradu predavanje na kome će govoriti o organizaciji radnog ambijenta u budućnosti i promenama odnosa prema radu.

Teme o kojima će Mark Kečlov govoriti biće budućnost rada, radni proces u digitalnom okruženju i definisanje očekivanja, kao i upravljanje tehnologijom tako da ona radi za ljude. Predavanje će se održati na sceni Studio u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, 14. novembra u 18 časova.

Mark Kečlov se već 30 godina bavi industrijskim dizajnom. Svoj posao opisuje kao sprovođenje istraživanja i deljenje rezultata sa klijentima, dizajnerima i komercijalistima širom sveta. Održao je preko 300 seminara putujući na mesta poput Saudijske Arabije, Rusije, Južne Afrike. Radi sa korporacijama, privatnim i javnim sektorom, pasionirano deleći znanje i pomažući ljudima sa kreativnim idejama.

Predavanje

14. novembar, 18 časova, Studio u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

BUDUĆNOST RADA

Mark Kečlov

podeli