Перформанс у извођењу српских и аустријских уметника који се у суботу, 13. маја, одвија у Научном клубу Београд, представиће многе теме које се појављују на чувеном фестивалу Арс Електроника

Текст: Љ. Илић

У суботу, 13. маја, у оквиру изложбе Art+Science, српско-аустријски тандем raum.null (Добривоје Милијановић и Крис Брукмајер) извешће перформанс у Научном клубу Београд, Краља Петра 46. Овај тандем сарађује већ годинама уназад, стварајући аудио-визуелне радове сложене структуре и готово индустријске естетике, са мноштвом алузија на теме и програме фестивала Арс Електроника за које наменски развијају своје продукције. Овом двојцу ће се у суботу придружити и Зигмар Ајгнер (Mussurunga).

Перформанс који ће се одиграти у Научном клубу Београд, у Краља Петра 46, од 20 часова, представиће публици завршни део трилогије Dark Wind, а двојац raum.null и Mussurunga извешће уживо њен последњи део – Chant of the Proto-Alchemists. Овај рад представља сензуалну, инстинктивну, такорећи дионизијску страну људи, која је подједнако важна за духовни раст и развој попут аналитичке, рационалне, аполонске стране.

Учешће Криса Брукмајера и Зигмара Ајгнера омогућен је захваљујући подршци Kulturforum Belgrad.

 

подели