Performans u izvođenju srpskih i austrijskih umetnika koji se u subotu, 13. maja, odvija u Naučnom klubu Beograd, predstaviće mnoge teme koje se pojavljuju na čuvenom festivalu Ars Elektronika

Tekst: LJ. Ilić

U subotu, 13. maja, u okviru izložbe Art+Science, srpsko-austrijski tandem raum.null (Dobrivoje Milijanović i Kris Brukmajer) izvešće performans u Naučnom klubu Beograd, Kralja Petra 46. Ovaj tandem sarađuje već godinama unazad, stvarajući audio-vizuelne radove složene strukture i gotovo industrijske estetike, sa mnoštvom aluzija na teme i programe festivala Ars Elektronika za koje namenski razvijaju svoje produkcije. Ovom dvojcu će se u subotu pridružiti i Zigmar Ajgner (Mussurunga).

Performans koji će se odigrati u Naučnom klubu Beograd, u Kralja Petra 46, od 20 časova, predstaviće publici završni deo trilogije Dark Wind, a dvojac raum.null i Mussurunga izvešće uživo njen poslednji deo – Chant of the Proto-Alchemists. Ovaj rad predstavlja senzualnu, instinktivnu, takoreći dionizijsku stranu ljudi, koja je podjednako važna za duhovni rast i razvoj poput analitičke, racionalne, apolonske strane.

Učešće Krisa Brukmajera i Zigmara Ajgnera omogućen je zahvaljujući podršci Kulturforum Belgrad.

 

podeli