ЦПН

Успешна научница в.д. директора Центра

Нови управни одбор Центра, уз сагласност министра, у понедељак, 9. марта, именовао др Зорану Курбалију Новичић за вршиоца дужности директора ЦПН-а

Управни одбор Центра за промоцију науке једногласном одлуком именовао је за вршиоца дужности директора једну од најуспешнијих младих научница из Београда, др Зорану Курбалију Новичић. Одлука је донета на седници у понедељак, 9. марта, након што је министар др Срђан Вербић, дао сагласност за ово именовање.

Нова в.д. директорка Центра Зорана Курбалија Новичић је научни сарадник на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић“. Рођена 1979. године, докторирала је 2009. са темом из популационе генетике.

Недавно је освојила престижни „Марија Кири“ грант, који ће јој од јесени 2015. oмогућити двогодишњи боравак у Центру за еволуциону биологију на Универзитету у Упсали. Упоредо са запаженом научном каријером, Зорана Курбалија Новичић је водила бројне пројекте из научне комуникације и промоције науке.

Именовањем вршиоца дужности директора отклоњене су многе препреке које су отежавале рад Центра последњих месеци. Томе је претходило постављање нових чланова Управног одбора Центра. Одлуком Владе Србије од 5. марта, након четири године, Центар је коначно добио Управни одбор са пуним саставом од пет чланова и сада га чине: др Богољуб Зечевић, председник, и чланови Иван Радетић, др Милован Шуваков, Слободан Бубњевић и Иван Умељић.

Нови управни одбор је прву седницу одржао у суботу, 7. марта, у 10 часова, на којој је поред више одлука значајних за рад Центра, једногласно констатовано да је четворогодишњи мандат досадашње директоре Александре Дрецун истекао 4. марта 2015. године. У складу са Статутом, Управни одбор ће расписати конкурс за избор новог директора у наредних месец дана. У међувремену, Центром ће управљати нови вршилац дужности директора.

Центар за промоцију науке је државна установа, која је од свог оснивања 2010. године покренула на стотине научнопопуларних програма у Београду и широм Србије. Захваљујући овим именовањима, програми Центра се настављају са додатним интензитетом. Запослени и сарадници већ спремају нова изненађења, реализацију нових идеја и занимљивих програма, са неизмењеним циљем ширења научне писмености у Републици Србији.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs