Септембарски Радио Елементи били су посвећени Фестивалу Арс Електроника, који је одржан у Линцу, Аустрија, од 7. до 11. септембра, под слоганом „Welcome to Planet B“. Арс Електроника је већ годинама један од највећих светских фестивала на којима се представљају радови који повезују уметност, науку и нове технологије.

Гости Радио Елемената у септембарском издању емисије били су Добривоје Лале Ерић, иницијатор art+science програма, који се већ седам година организује и осмишљава у Центру за промоцију науке, Слободан Јовановић, дизајнер, као и Бојан Кениг и Петар Лаушевић, селектори радова у оквиру art+science програма ЦПН-а. Oни су посетили Линц и причаће о својим утисцима са фестивала – о радовима који су на њих оставили снажан утисак, али и онима према којима су критични.

Тања Аднађевић, координаторка пројекта ReFocus 3.0, који је део Ноћи истраживача, причала је о Ноћи истраживача, која се одвија 30. септембра и 1. октобра. Колико научних клубова и градова Србије организује програм у Ноћи истраживача? Шта је организовано у Научном клубу Центра за промоцију науке ове ноћи? А слушаоци су могли да сазнају и за концерт ЛП Дуа у Југословенском драмском позоришту, 3. октобра.

Радио Елементи се емитују сваког последњег уторка у месецу, у 18 часова, на РадиоАпарату, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Марјана Бркић, Петар Лаушевић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

 

подели