Septembarski Radio Elementi bili su posvećeni Festivalu Ars Elektronika, koji je održan u Lincu, Austrija, od 7. do 11. septembra, pod sloganom „Welcome to Planet B“. Ars Elektronika je već godinama jedan od najvećih svetskih festivala na kojima se predstavljaju radovi koji povezuju umetnost, nauku i nove tehnologije.

Gosti Radio Elemenata u septembarskom izdanju emisije bili su Dobrivoje Lale Erić, inicijator art+science programa, koji se već sedam godina organizuje i osmišljava u Centru za promociju nauke, Slobodan Jovanović, dizajner, kao i Bojan Kenig i Petar Laušević, selektori radova u okviru art+science programa CPN-a. Oni su posetili Linc i pričaće o svojim utiscima sa festivala – o radovima koji su na njih ostavili snažan utisak, ali i onima prema kojima su kritični.

Tanja Adnađević, koordinatorka projekta ReFocus 3.0, koji je deo Noći istraživača, pričala je o Noći istraživača, koja se odvija 30. septembra i 1. oktobra. Koliko naučnih klubova i gradova Srbije organizuje program u Noći istraživača? Šta je organizovano u Naučnom klubu Centra za promociju nauke ove noći? A slušaoci su mogli da saznaju i za koncert LP Dua u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, 3. oktobra.

Radio Elementi se emituju svakog poslednjeg utorka u mesecu, u 18 časova, na RadioAparatu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

Emisiju pripremaju i vode: Marjana Brkić, Petar Laušević, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

 

 

podeli