(СНИМАК, 28. јун 2020.) У недељу, 28. јуна, у 12 часова, на интернет радио-станици Радиоапарат (radioaparat.com), емитивано је ново издање емисије Радио Елементи

У последњој емисији Радио Елементи, у недељу, 28 јуна, бавили смо се новим темама из art+science области. Петар Лаушевић разговарао је са уметницом Кристином Тицом, националном победницом конкурса EU_AILab, која свој рад реализује уз подршку Центра за промоцију науке, уз научног ментора. Кристинина изложба Digital Prayer била је отворена у галерији Ремонт до 3. јула, а Кристина се у њој бавила темом вештачке интелигенције, као и виртуелног и духовног простора.

Јелена Јоксимовић испричала је како је протекла виртуелна манифестација Мај месец математике, која се ове године одвијала у специфичним условима под слоганом „Помери/По мери човека“, а бавила се, између осталог, и плесом као могућим језиком научне комуникације.

Овог лета, Београђане позивамо да се укључе у обележавање климатских изазова у граду кроз акцију РАСХЛАДИ ГРАД, коју организујемо кроз пројекат TeRRIFFICA. O акцији је причала др Марјана Бркић.

O летњем броју научнопопуларног часописа Елементи говорио је Богдан Ђорђевић, научни новинар Центра за промоцију науке.

 

Емисија Радио Елементи емитује се сваке последње недеље у месецу, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Петар Лаушевић, Марјана Бркић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

 

подели