(SNIMAK, 28. jun 2020.) U nedelju, 28. juna, u 12 časova, na internet radio-stanici Radioaparat (radioaparat.com), emitivano je novo izdanje emisije Radio Elementi

U poslednjoj emisiji Radio Elementi, u nedelju, 28 juna, bavili smo se novim temama iz art+science oblasti. Petar Laušević razgovarao je sa umetnicom Kristinom Ticom, nacionalnom pobednicom konkursa EU_AILab, koja svoj rad realizuje uz podršku Centra za promociju nauke, uz naučnog mentora. Kristinina izložba Digital Prayer bila je otvorena u galeriji Remont do 3. jula, a Kristina se u njoj bavila temom veštačke inteligencije, kao i virtuelnog i duhovnog prostora.

Jelena Joksimović ispričala je kako je protekla virtuelna manifestacija Maj mesec matematike, koja se ove godine odvijala u specifičnim uslovima pod sloganom „Pomeri/Po meri čoveka“, a bavila se, između ostalog, i plesom kao mogućim jezikom naučne komunikacije.

Ovog leta, Beograđane pozivamo da se uključe u obeležavanje klimatskih izazova u gradu kroz akciju RASHLADI GRAD, koju organizujemo kroz projekat TeRRIFFICA. O akciji je pričala dr Marjana Brkić.

O letnjem broju naučnopopularnog časopisa Elementi govorio je Bogdan Đorđević, naučni novinar Centra za promociju nauke.

 

Emisija Radio Elementi emituje se svake poslednje nedelje u mesecu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

Emisiju pripremaju i vode: Petar Laušević, Marjana Brkić, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

 

 

podeli