У уторак, 22.  фебруара, у 18 часова, на РадиоАпарату, гошћа серијала Жене у науци је др Марија Иванов. Она је научна сарадница на Одељењу за физиологију биљака IBISS, једна од три овогодишње добитнице националне стипендије за најбоље младе научнице у оквиру програма “За жене у науци”, који се реализује у оквиру светски познатог програма Loreal UNESKO (LOréalUNESCO For Women in Science).

Гошћа Радио Елемената биће и Марија Радаковић, модна новинарка, ауторка и водитељка подкаста у оквиру f.fm platforme (Удружење за одрживе иницијативе). Са Маријом разговарамо о предстојећој радионици о одрживој моди, која се организује у Ректорату Универзитета у Новом Саду, у оквиру пројекта ЕкОтисак.

Данијела Вучићевић, координаторка програма Мај месец математике (М3), упознаће нас са програмом Мејкерс Лаб, који је отворен у виду математичких и гејминг викенда за младе заинтересоване за поље науке, уметности, математике, програмирања и дизајна.

Радио Елементи се емитују сваког последњег уторка у месецу, у 18 часова, на РадиоАпарату, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Петар Лаушевић, Марјана Бркић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

 

подели