U utorak, 22.  februara, u 18 časova, na RadioAparatu, gošća serijala Žene u nauci je dr Marija Ivanov. Ona je naučna saradnica na Odeljenju za fiziologiju biljaka IBISS, jedna od tri ovogodišnje dobitnice nacionalne stipendije za najbolje mlade naučnice u okviru programa “Za žene u nauci”, koji se realizuje u okviru svetski poznatog programa Loreal UNESKO (LOréalUNESCO For Women in Science).

Gošća Radio Elemenata biće i Marija Radaković, modna novinarka, autorka i voditeljka podkasta u okviru f.fm platforme (Udruženje za održive inicijative). Sa Marijom razgovaramo o predstojećoj radionici o održivoj modi, koja se organizuje u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, u okviru projekta EkOtisak.

Danijela Vučićević, koordinatorka programa Maj mesec matematike (M3), upoznaće nas sa programom Mejkers Lab, koji je otvoren u vidu matematičkih i gejming vikenda za mlade zainteresovane za polje nauke, umetnosti, matematike, programiranja i dizajna.

Radio Elementi se emituju svakog poslednjeg utorka u mesecu, u 18 časova, na RadioAparatu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

Emisiju pripremaju i vode: Petar Laušević, Marjana Brkić, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

 

 

podeli