(СНИМАК, 30. март 2021.) У мартовском издању емисије Радио Елементи, на интернет адреси radioaparat.com,  у уторак, 30. марта, били су нам досад најмлађи гости, Сташа и Оги, учесници ДНК, а причали смо и о значају вода и Микрогалерији, изложбеном простору ЦПН-а

У првој пролећној емисији, у уторак, 30. марта, у 18 часова, у гостима су нам била два најмлађа саговорника: Сташа Покорник и Огњен Тодић. Они су учесници зимског Дечјег научног кампа, који нас је током целог фебруара водио у свемир. Сташа и Оги су нам причали о разним свемирским авантурама и сусретима са научницима, а ову причу допунила је и Јелена Јоксимовић, координаторка ДНК.

Жаклина Живковић, активисткиња иницијативе Право на воду, причала је о главним циљевима њихове мисије поводом Дана вода, обележеног 22. марта: „Када кажемо право на воду, за нас то значи да сваки становник Србије има приступ чистој пијаћој води на непрофитној основи, да постоји уређен систем прикупљања и пречишћавања отпадних вода, да су наши извори, реке и језера очувани.“

Микрогалерија је посебан изложбени део Научног клуба Београд, у Улици краља Петра 46, који директно комуницира са пролазницима и позива публику да открива научне концепте, појмове, области или феномене. О новој поставци „Нестајање врста“ и осталим овогодишњим планираним причама у Микрогалерији говорила је Мирјана Утвић, архитекткиња ЦПН-а.

 

Емисија Радио Елементи емитује се сваког последњег уторка у месецу, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Петар Лаушевић, Марјана Бркић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

подели