У темату Жене у науци, Радио Елементи у госте зову научнице са занимљивим истраживачким каријерама. Ко су жене у науци код нас? Са каквим изазовима се суочавају током своје каријере? Шта би саветовале девојкaма које тек одлучују да крену путем научне каријере?

У уторак, 25. јануара, у 18 часова, на РадиоАпарату, наша гошћа је Снежана Златковић, асистенткиња на Архитектонском факултету у Београду и чланица тима Модерни у Београду, који је представљао Србију на Бијеналу архитектуре у Венецији 2021. године. Овај рад је био одговор на тему ”Како ћемо живети заједно?”, која је била заједничка нит свих радова представљених прошле године у Венецији.

У емисији ћемо разговарати и о разигранима задацима на зимском Дечјем научном кампу (ДНК), чија је  гошћа ове зиме Соња Жакула. Соња је докторирала антропологију на тему људских и животињских односа, а ради на Етнографском институту САНУ. Са Соњом разговара др Јелена Јоксимовић, координаторка Дечјег научног кампа у Центру за промоцију науке.

Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу ЦПН-а, упознаће нас са активностима ЦПН-а планираним за ову годину, првенствено са програмима у оквиру којих ћемо повезати уметност и науку са темом климатских изазова. Шта је то климатска капсула? На који начин су ове активности повезане са актуелном Европском престоницом културе, Новим Садом? Шта је то ЕкОтисак?

 

Радио Елементи се емитују сваког последњег уторка у месецу, у 18 часова, на РадиоАпарату, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Петар Лаушевић, Марјана Бркић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

подели