Првa емисија Радио Елемената у овој сезони емитована је у уторак, 26. октобра, у 18 часова, на интернет радио-станици РадиоАпарат (radioaparat.com). Наша гошћа била је др Јована Караулић са Факултета драмских уметности, која је, између осталог, активна чланица Лабораторије интерактивних уметности, као и чланица мреже IETM, где учествује у раду групе за имерзивну уметност.

Јована је учествовала у оснивању новинског издања Лице улице и бројним позоришним, медијским и уметничким иницијативама на домаћој сцени, који су своју видљивост имали и у међународном оквиру. Чланица је Извршног одбора организације АСИТЕЖ, удружења за развој позоришта за децу и младе, а последњи пројекат који је иницирала, заједно са неким од наших најпознатијих климатолога, је Green Art Inkubator.

Са Јованом су разговарали Петар Лаушевић и Љиљана Илић, а гошћа др Марјане Бркић била је Миља Вуковић, историчарка уметности и еколошка активисткиња: тема је била одраст (енглески: degrowth, преиспитивање идеје експоненцијалног раста заснованог на акумулацији профита и промишљање друштвених и економских алтернатива), односно промишљање савременог друштва на солидарнији и друштвено одговорнији начин.

Радио Елементи се емитују сваког последњег уторка у месецу, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Петар Лаушевић, Марјана Бркић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

подели