Prva emisija Radio Elemenata u ovoj sezoni emitovana je u utorak, 26. oktobra, u 18 časova, na internet radio-stanici RadioAparat (radioaparat.com). Naša gošća bila je dr Jovana Karaulić sa Fakulteta dramskih umetnosti, koja je, između ostalog, aktivna članica Laboratorije interaktivnih umetnosti, kao i članica mreže IETM, gde učestvuje u radu grupe za imerzivnu umetnost.

Jovana je učestvovala u osnivanju novinskog izdanja Lice ulice i brojnim pozorišnim, medijskim i umetničkim inicijativama na domaćoj sceni, koji su svoju vidljivost imali i u međunarodnom okviru. Članica je Izvršnog odbora organizacije ASITEŽ, udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade, a poslednji projekat koji je inicirala, zajedno sa nekim od naših najpoznatijih klimatologa, je Green Art Inkubator.

Sa Jovanom su razgovarali Petar Laušević i Ljiljana Ilić, a gošća dr Marjane Brkić bila je Milja Vuković, istoričarka umetnosti i ekološka aktivistkinja: tema je bila odrast (engleski: degrowth, preispitivanje ideje eksponencijalnog rasta zasnovanog na akumulaciji profita i promišljanje društvenih i ekonomskih alternativa), odnosno promišljanje savremenog društva na solidarniji i društveno odgovorniji način.

Radio Elementi se emituju svakog poslednjeg utorka u mesecu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

Emisiju pripremaju i vode: Petar Laušević, Marjana Brkić, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

 

podeli