(СНИМАК, 29. март 2020.) У мартовској емисији Радио Елементи, у недељу, 29. марта, разговарали смо са др Невеном Буђевац о психолошким изазовима у условима изолације услед пандемије вируса COVID-19

У недељу, 29. марта, од 12 часова, на интернет радио-станици Радиоапарат (radioaparat.com), емитујовали смо ново издање емисије Радио Елементи.

Овога пута, емисија је припремљена у специфичним условима изолације у којој се налазе грађани наше земље, али и већине земаља широм планете. Због тога смо ово издање посветили психoлошким изазовима у условима изолације и ограниченог кретања услед пандемије вируса COVID-19, односно корона вируса.

Љиљана Илић је разговарала са др Невеном Буђевац, психолошкињом, доценткињом на Учитељском факултету у Београду. Какви су психолошки изазови ситуације у којој смо се нашли? Да ли је већи изазов то што нам је ограничено кретање и виђање са другима, или то што смо се затекли у неизвесној ситуацији? Шта из угла психологије тригерују овакве ситуације, уколико потрају? Како се изборити са анксиозношћу и страхом? Каква је улога друштвених мрежа у овом контексту?

Др Марјана Бркић се кратко осврнула на Дан вода, 22. март, а Добривоје Лале Ерић је направио прилог из Сијетла, Вашингтон, са годишње конференције Америчког удружења за унапређење науке (AAAS – American Association for the Advancement of Science). Слушаоци ће бити у прилици да чују део предавања Била Гејтса, оснивача компаније Microsoft.

Кратко смо се осврнути и на разговор о климатским променама између стручњака и представника медија, одржан 2. марта, у Научном клубу Београд.

Емисија Радио Елементи емитује се сваке последње недеље у месецу, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

 

 

 

 

 

 

 

 

подели