Радио

Радио Елементи о обновљивим изворима енергије и климатским променама из угла музичке индустрије

(СНИМАК, 25. мај 2021. ) У мајским Радио Елементима угостили смо два саговорника који су из различитих углова говорили о климатским променама

У уторак, 25. маја, на Радиоапарату, разговарали смо о обновљивим изворима енергије и климатским променама, теми који постаје све алармантнија.

Један од гостију емисије био је Ђорђе Самарџија из енергетске задруге Електропионир. Ова задруга је подухват групе ентузијаста који се на разне начине баве обновљивим изворима енергије, иновативним начинима грађанског организовања и оснаживањем обичних људи да активно учествују у производњи еколошки одрживе електричне енергије.

У другом делу емисије причали смо са Ненадом Пејовићем, гитаристом групе Канда, Коџа и Небојша, који је у последњем броју Елемената писао о повезаности климатских промена и музичке индустрије. Са Ненадом смо разговарали о томе шта нам је све донело ново доба из позиције музичира и колико је важно да сви заједно конитинуирано промишљамо теме важне за средину у којој живимо.

У Радио Елементима разговарали смо и са Аном Врбашки и Марком Дињашки, који чине музичко-позоришну трупу Alice in Wonderband. Oни су у оквиру манифестације Мај месец математике осмислили радионицу у којој, користећи тело као инструмент, уз помоћ музике, ритма и покрета упознају учеснике разних узраста са математичким феноменима и светом око нас.

 

Емисија Радио Елементи емитује се сваког последњег уторка у месецу, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Петар Лаушевић, Марјана Бркић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs