(SNIMAK, 25. maj 2021. ) U majskim Radio Elementima ugostili smo dva sagovornika koji su iz različitih uglova govorili o klimatskim promenama

U utorak, 25. maja, na Radioaparatu, razgovarali smo o obnovljivim izvorima energije i klimatskim promenama, temi koji postaje sve alarmantnija.

Jedan od gostiju emisije bio je Đorđe Samardžija iz energetske zadruge Elektropionir. Ova zadruga je poduhvat grupe entuzijasta koji se na razne načine bave obnovljivim izvorima energije, inovativnim načinima građanskog organizovanja i osnaživanjem običnih ljudi da aktivno učestvuju u proizvodnji ekološki održive električne energije.

U drugom delu emisije pričali smo sa Nenadom Pejovićem, gitaristom grupe Kanda, Kodža i Nebojša, koji je u poslednjem broju Elemenata pisao o povezanosti klimatskih promena i muzičke industrije. Sa Nenadom smo razgovarali o tome šta nam je sve donelo novo doba iz pozicije muzičira i koliko je važno da svi zajedno konitinuirano promišljamo teme važne za sredinu u kojoj živimo.

U Radio Elementima razgovarali smo i sa Anom Vrbaški i Markom Dinjaški, koji čine muzičko-pozorišnu trupu Alice in Wonderband. Oni su u okviru manifestacije Maj mesec matematike osmislili radionicu u kojoj, koristeći telo kao instrument, uz pomoć muzike, ritma i pokreta upoznaju učesnike raznih uzrasta sa matematičkim fenomenima i svetom oko nas.

 

Emisija Radio Elementi emituje se svakog poslednjeg utorka u mesecu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

Emisiju pripremaju i vode: Petar Laušević, Marjana Brkić, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

 

podeli