(СНИМАК, 23. фебруар 2020.) У петом издању емисије Радио Елементи разговарали смо о могућим решењима за климатски одговорније градове са др Иваном Симићем са Архитектонског факултета у Београду

У недељу, 23. фебруара, на интернет радио-станици Радиоапарат (radioaparat.com), од 12 часова, емитовано је пето издање емисије Радио Елементи.

У овој емисији, др Марјана Бркић разговарала је са др Иваном Симићем, доцентом на Департману за урбанизам Архитектонског факултета Универзитета у Београду, о изазовима које нам доносе климатске промене, а које су последица чињенице да преко 50% популације живи у градовима.

Како урбанисти и архитекте могу постати део решења за климатски одговорније градове? Како интегрисати живот у граду и потребу за контактом са природом? Шта су највећи изазови? Имају ли Београђани развијену еколошку свест? Каква је будућност живота у граду? Иван Симић говорио је о темама важним за све становнике градова.

Поменут је и конкурс „Зелено, зеленије, најзеленије“ у оквиру кога се позивају основне и средње школе да представе своја дворишта и иновативна решења за њихово боље прилагођавање климатским променама.

Емисија Радио Елементи емитује се сваке последње недеље у месецу, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

 

 

подели