(SNIMAK, 23. februar 2020.) U petom izdanju emisije Radio Elementi razgovarali smo o mogućim rešenjima za klimatski odgovornije gradove sa dr Ivanom Simićem sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu

U nedelju, 23. februara, na internet radio-stanici Radioaparat (radioaparat.com), od 12 časova, emitovano je peto izdanje emisije Radio Elementi.

U ovoj emisiji, dr Marjana Brkić razgovarala je sa dr Ivanom Simićem, docentom na Departmanu za urbanizam Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, o izazovima koje nam donose klimatske promene, a koje su posledica činjenice da preko 50% populacije živi u gradovima.

Kako urbanisti i arhitekte mogu postati deo rešenja za klimatski odgovornije gradove? Kako integrisati život u gradu i potrebu za kontaktom sa prirodom? Šta su najveći izazovi? Imaju li Beograđani razvijenu ekološku svest? Kakva je budućnost života u gradu? Ivan Simić govorio je o temama važnim za sve stanovnike gradova.

Pomenut je i konkurs „Zeleno, zelenije, najzelenije“ u okviru koga se pozivaju osnovne i srednje škole da predstave svoja dvorišta i inovativna rešenja za njihovo bolje prilagođavanje klimatskim promenama.

Emisija Radio Elementi emituje se svake poslednje nedelje u mesecu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

 

 

podeli