У мартовској емисији Радио Елемената, која се емитује сваког последњег уторка у месецу на РадиоАпарату, гостује Иван Умељић, аутор изложбе „Иза објективности: визуелне метафоре у науци“. Ова изложба отвара се у Галерији Атријум, у Библиотеци града Београда, у четвртак, 31. марта, а траје до 20. априла, а на њој ће бити представљени радови 28 илустратора, цртача и уметника различитих генерација, који су последњих седам година илустровали текстове у научнопопуларном часопису Елементи.

Ђурђа Тимотијевић, психолошкиња, терапеуткиња и ауторка емисије „У раљама осећања”, гошћа је серијала „Жене у науци“. Са Ђурђом разговарамо о изазовима ове професије, препорукама и саветима младим девојкама које желе да се одлуче за каријеру у психологији, предрасудама које је прате, терапеутском раду… али и зашто је важно јавно говорити о терапији и менталном здрављу и едуковати јавност кроз емисију какву осмишљава и води Ђурђа.

Радио Елементи се емитују сваког последњег уторка у месецу, у 18 часова, на РадиоАпарату, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Петар Лаушевић, Марјана Бркић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

 

подели