U martovskoj emisiji Radio Elemenata, koja se emituje svakog poslednjeg utorka u mesecu na RadioAparatu, gostuje Ivan Umeljić, autor izložbe „Iza objektivnosti: vizuelne metafore u nauci“. Ova izložba otvara se u Galeriji Atrijum, u Biblioteci grada Beograda, u četvrtak, 31. marta, a traje do 20. aprila, a na njoj će biti predstavljeni radovi 28 ilustratora, crtača i umetnika različitih generacija, koji su poslednjih sedam godina ilustrovali tekstove u naučnopopularnom časopisu Elementi.

Đurđa Timotijević, psihološkinja, terapeutkinja i autorka emisije „U raljama osećanja”, gošća je serijala „Žene u nauci“. Sa Đurđom razgovaramo o izazovima ove profesije, preporukama i savetima mladim devojkama koje žele da se odluče za karijeru u psihologiji, predrasudama koje je prate, terapeutskom radu… ali i zašto je važno javno govoriti o terapiji i mentalnom zdravlju i edukovati javnost kroz emisiju kakvu osmišljava i vodi Đurđa.

Radio Elementi se emituju svakog poslednjeg utorka u mesecu, u 18 časova, na RadioAparatu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

Emisiju pripremaju i vode: Petar Laušević, Marjana Brkić, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

 

 

podeli