У децембарским Радио Елеменатима, у уторак, 27. децембра, у 18 часова, на РадиоАпарату, правимо преглед догађаја из 2022. године из угла фотографа Марка Рисовића, а о зеленим темама, науци и уметности причамо са др Биљаном Јовић са Шумарског факултета Универзитета у Београду.

Марко Рисовић, документарни фотограф, сарађује, између осталих, са магазинима Њујорк тајмс и Монд, али бележи и све важне догађаје које организује Центар за промоцију науке. Марко је оснивач колектива Камерадес, који је окупио домаће документарне фотографе. Са њим причамо о документарној фотографији, о важности добре фотографије у популаризацији науке и разним аспектима посла фотографа.

Гошћа Радио Елемената је и др Биљана Јовић, која нас је недавно угостила у Арборетуму, парку Шумарског факултета који је многи тек треба да открију. Биља је ванредна професорка Шумарског факултета, која је, између осталог, основала занимљиву збирку савремене уметности на овом факултету, а активно учествује у пројектима који спајају науку и уметност.

Радио Елементи се емитују сваког последњег уторка у месецу, у 18 часова, на РадиоАпарату, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Марјана Бркић, Петар Лаушевић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

подели