U decembarskim Radio Elemenatima, u utorak, 27. decembra, u 18 časova, na RadioAparatu, pravimo pregled događaja iz 2022. godine iz ugla fotografa Marka Risovića, a o zelenim temama, nauci i umetnosti pričamo sa dr Biljanom Jović sa Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Marko Risović, dokumentarni fotograf, sarađuje, između ostalih, sa magazinima Njujork tajms i Mond, ali beleži i sve važne događaje koje organizuje Centar za promociju nauke. Marko je osnivač kolektiva Kamerades, koji je okupio domaće dokumentarne fotografe. Sa njim pričamo o dokumentarnoj fotografiji, o važnosti dobre fotografije u popularizaciji nauke i raznim aspektima posla fotografa.

Gošća Radio Elemenata je i dr Biljana Jović, koja nas je nedavno ugostila u Arboretumu, parku Šumarskog fakulteta koji je mnogi tek treba da otkriju. Bilja je vanredna profesorka Šumarskog fakulteta, koja je, između ostalog, osnovala zanimljivu zbirku savremene umetnosti na ovom fakultetu, a aktivno učestvuje u projektima koji spajaju nauku i umetnost.

Radio Elementi se emituju svakog poslednjeg utorka u mesecu, u 18 časova, na RadioAparatu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

Emisiju pripremaju i vode: Marjana Brkić, Petar Laušević, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

 

podeli