(СНИМАК, 24. новембар 2019.) У другом издању радијске емисије Центра за промоцију науке на интернет радио станици Радиоапарат, у недељу, 24. новембра, разговарали смо о изложби art+neuroscience

 

У недељу, 24. новембра, у емисији Радио Елементи бавили смо се манифестацијом art+neuroscience, која траје до 7. децембра, у Галерији науке и технике САНУ, у Француском институту и Научном клубу.

Водитељи програма, Петар Лаушевић и Бојан Кениг, разговарали су са двоје аутора који су слушаоцима детаљније описали и приближили своје радове изложене у Француском институту: Дуња Бијелић, неуронаучница, причала је о раду „Жртве ради вишег циља“, стрипу који се бави односом између научника и лабораторијских животиња, а Милан Личина је представио идејни концепт рада „Памти ме по…“, чија тема су деменција и сећање.

У емисији је емитован прилог са конференције Re:logia, у Софији, Бугарска, којој су присуствовали Марјана Бркић, Ивана Смоловић, Љиљана Илић и Слободан Јовановић. За Радио Елементе је из Софије говорио Доријан Колунџија, из студија за нове медије Галерија 12+, који је први пут овом приликом домаћој јавности представио рад на Музеју будућности у Дубаију.

Из Хихона, Шпанија, јавио се Добривоје Лале Ерић, координатор пројекта Европска лабoраторија вештачке интелигенције за Србију, са извештајем о изложби и конференцији културног центра Лаборал на којој је примарна тема била вештачка интелигенција из угла друштва, и нарочито, уметности.

Емисија Радио Елементи емитује се сваке последње недеље у месецу, а припремају је и воде сарадници у Центру за промоцију науке.

 

 

Емисију можете слушати на овом линку.

 

 

 

подели