(SNIMAK, 24. novembar 2019.) U drugom izdanju radijske emisije Centra za promociju nauke na internet radio stanici Radioaparat, u nedelju, 24. novembra, razgovarali smo o izložbi art+neuroscience

 

U nedelju, 24. novembra, u emisiji Radio Elementi bavili smo se manifestacijom art+neuroscience, koja traje do 7. decembra, u Galeriji nauke i tehnike SANU, u Francuskom institutu i Naučnom klubu.

Voditelji programa, Petar Laušević i Bojan Kenig, razgovarali su sa dvoje autora koji su slušaocima detaljnije opisali i približili svoje radove izložene u Francuskom institutu: Dunja Bijelić, neuronaučnica, pričala je o radu „Žrtve radi višeg cilja“, stripu koji se bavi odnosom između naučnika i laboratorijskih životinja, a Milan Ličina je predstavio idejni koncept rada „Pamti me po…“, čija tema su demencija i sećanje.

U emisiji je emitovan prilog sa konferencije Re:logia, u Sofiji, Bugarska, kojoj su prisustvovali Marjana Brkić, Ivana Smolović, Ljiljana Ilić i Slobodan Jovanović. Za Radio Elemente je iz Sofije govorio Dorijan Kolundžija, iz studija za nove medije Galerija 12+, koji je prvi put ovom prilikom domaćoj javnosti predstavio rad na Muzeju budućnosti u Dubaiju.

Iz Hihona, Španija, javio se Dobrivoje Lale Erić, koordinator projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije za Srbiju, sa izveštajem o izložbi i konferenciji kulturnog centra Laboral na kojoj je primarna tema bila veštačka inteligencija iz ugla društva, i naročito, umetnosti.

Emisija Radio Elementi emituje se svake poslednje nedelje u mesecu, a pripremaju je i vode saradnici u Centru za promociju nauke.

 

 

Emisiju možete slušati na ovom linku.

 

 

 

podeli