У уторак, 28. марта, у 18 часова, на интернет радио-станици РадиоАпарат, у 18 часова, гошћа емисије Радио Елементи биће др Александра Буха Ђорђевић, са Фармацеутског факултета Универзитета у Београду.

Александра разговара о свом научно-истраживачком раду у оквиру темата „Жене у науци“, као научница која је сврстана у 2% најутицајнијих научника света за 2021. годину према листи коју објављују научници са Универзитета Стендфорд.

Др Буха Ђорђевића је сарађивала на бројним националним и међународним истраживачким пројектима, а од септембра 2020. године је руководитељка пројекта Decoding the role of Exposome in endocrine health у оквиру Програма за изврсне пројекте младих истраживача (ПРОМИС) које финансира Фонд за науку Републике Србије.

Ауторка је или коауторка више од 60 радова у рецензираним међународним и националним часописима и бројних саопштења на међународним и националним скуповима. Њени радови су цитирани више од 1500 пута.

Радио Елементи се емитују сваког последњег уторка у месецу, у 18 часова, на РадиоАпарату, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Марјана Бркић, Петар Лаушевић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

 

 

 

 

 

подели