U utorak, 28. marta, u 18 časova, na internet radio-stanici RadioAparat, u 18 časova, gošća emisije Radio Elementi biće dr Aleksandra Buha Đorđević, sa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Aleksandra razgovara o svom naučno-istraživačkom radu u okviru temata „Žene u nauci“, kao naučnica koja je svrstana u 2% najuticajnijih naučnika sveta za 2021. godinu prema listi koju objavljuju naučnici sa Univerziteta Stendford.

Dr Buha Đorđevića je sarađivala na brojnim nacionalnim i međunarodnim istraživačkim projektima, a od septembra 2020. godine je rukovoditeljka projekta Decoding the role of Exposome in endocrine health u okviru Programa za izvrsne projekte mladih istraživača (PROMIS) koje finansira Fond za nauku Republike Srbije.

Autorka je ili koautorka više od 60 radova u recenziranim međunarodnim i nacionalnim časopisima i brojnih saopštenja na međunarodnim i nacionalnim skupovima. Njeni radovi su citirani više od 1500 puta.

Radio Elementi se emituju svakog poslednjeg utorka u mesecu, u 18 časova, na RadioAparatu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

Emisiju pripremaju i vode: Marjana Brkić, Petar Laušević, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

 

 

 

 

 

 

podeli