Од Милана Јенића из Центра за промоцију науке сазнаћемо више о међународном пројекту SocKETs (Societal engagement with key enabling technologies) и активностима које прате овај пројекат. Он ће нам рећи која су то најновија откића на пољу еЗдравства, пружиће нам више информација о програму дигитализације здравства у Србији, а затим испричати и то шта нас све може очекивати у блиској будућности, сада када у игри – више него икада раније – имамо велике податке и вештачку интелигенцију.

Крајем априла у продаји ће се наћи 32. број часописа Елементи, а темат најновијег издања посвећен је ChatGPT-ју, чет-боту који је за само неколико месеци освојио светско тржиште и који се увелико користи у образовању, науци, видео-играма, новинарству и бројним другим областима. Тим поводом Радио Елементи ће угостити ауторе текстова у најновијим Елементима: Вању Суботић, Миљана Васића и Ђорђа Петровића.

Ђорђе Петровић ће истовремено најавити и манифестацију Мај месец математике, која се и ове године реализује у Силосима Београд и то под слоганом „Стварност очима великих података“.

 

Радио Елементи се емитују сваког последњег уторка у месецу, у 18 часова, на РадиоАпарату, а све досадашње емисије могу се слушати на овом ЛИНКУ.

Емисију припремају и воде: Марјана Бркић, Петар Лаушевић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

подели