Od Milana Jenića iz Centra za promociju nauke saznaćemo više o međunarodnom projektu SocKETs (Societal engagement with key enabling technologies) i aktivnostima koje prate ovaj projekat. On će nam reći koja su to najnovija otkića na polju eZdravstva, pružiće nam više informacija o programu digitalizacije zdravstva u Srbiji, a zatim ispričati i to šta nas sve može očekivati u bliskoj budućnosti, sada kada u igri – više nego ikada ranije – imamo velike podatke i veštačku inteligenciju.

Krajem aprila u prodaji će se naći 32. broj časopisa Elementi, a temat najnovijeg izdanja posvećen je ChatGPT-ju, čet-botu koji je za samo nekoliko meseci osvojio svetsko tržište i koji se uveliko koristi u obrazovanju, nauci, video-igrama, novinarstvu i brojnim drugim oblastima. Tim povodom Radio Elementi će ugostiti autore tekstova u najnovijim Elementima: Vanju Subotić, Miljana Vasića i Đorđa Petrovića.

Đorđe Petrović će istovremeno najaviti i manifestaciju Maj mesec matematike, koja se i ove godine realizuje u Silosima Beograd i to pod sloganom „Stvarnost očima velikih podataka“.

 

Radio Elementi se emituju svakog poslednjeg utorka u mesecu, u 18 časova, na RadioAparatu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom LINKU.

Emisiju pripremaju i vode: Marjana Brkić, Petar Laušević, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

podeli