ФЕСТИВАЛИ

Фестивал науке у Новом Саду

Радионице, научнопопуларна предавања и експонати чекају посетиоце током викенда 10. и 11. маја на Фестивалу науке у Новом Саду

Шести Фестивал науке у Новом Саду одржава се у суботу и недељу, 10. и 11. маја, у централном кампусу Универзитета у Новом Саду и згради Ректората. За посетиоце фестивала организоване су разноврсне радионице, експонати и поставке.

Овогодишњи фестивал науке окупиће 30 институција, а скоро 40 различитих научних области биће представљено кроз 85 радионица, осам научнопопуларних предавања и остали пратећи програм. Радионице су груписане у пет целина: природне науке, друштвене науке, технологија, инжењерство, медицина.

Неке од тема на радионицама природне науке односиће се на дивље животиње, астрономију, животну средину, географију, физику, а љубитељи друштвених наука имаће прилику да се баве поп музиком и друштвеним активизмом, истраживањем језика, књижевношћу или економијом.

Током фестивала одржаће се и научнопопуларна предавања као што су „Биохемија мамурлука“, „Физика суперхероја“ и „Жетва на електромагнетним пољима“, а говориће се и о важним темама попут болести зависности или питања паса луталица.

Специјални гости ове године су гостујући студенти са Универзитета Prince of Songkla са Тајланда, који су припремили радионицу на тему мобилних апликација, а посетиоцима ће представити и културу Тајланда и пружити јединствену могућност да сазнају занимљивости о њиховој земљи из прве руке.

Истражите више о Фестивалу науке.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs