Радионице

ЦПН у Обреновцу

Два месеца после разорне поплаве, у среду, 13. августа, ЦПН Обреновчанима представља интерактивни улични научни програм, у оквиру манифестације „Лето у Обреновцу“

Центар за промоцију науке на овогодишњој манифестацији „Лето у Обреновцу“, која се одржава у Дому културе у Обреновцу, од 9. до 13. августа, учествује са својим програмом баскинга у среду, 13. августа.

Баскинг подразумева интерактивни приказ научних феномена и експеримената из разних области наука у јавним просторима у сарадњи са случајним пролазницима. Овај програм је наишао на велико интересовање када је недавно одржан у центру Београда, у Кнез Михаиловој улици, испред Научног клуба ЦПН-а.

Фестивал „Лето у Обреновцу“ покренут је са идејом да грађанима Обреновца који нису у могућности да себи приуште одмор услед поплава које су их задесиле и реконструкције која тек следи, пружи бесплатан културни и музички садржај. Поред научнопопуларног и музичког дела, фестивал нуди и разноврстан филмски, позоришни и плесни програм.

Фестивал се одржава на платоу испред Дома културе у Обреновцу, а подршку у реализацији дали су, поред Центра за промоцију науке, и многобројне организације и извођачи, који за грађане Обреновца наступају без хонорара.

Истражите више о манифестацији „Лето у Обреновцу“

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs