Захваљујући донацијама у вредности од 3,1 милион динара, квалитетније образовање из области науке, технологије, инжењерства и математике (СТЕМ) имаће више од 5000 ученика у школама у Новом Пазару, Суботици, Пожаревцу, Пироту, Земуну, Руском Крстуру, Панчеву, Краљеву и Београду.

Више о конкурсу и школама које ће добити нову опрему прочитајте ОВДЕ.

„У оквиру конкурса смо добили 124 квалитетне пријаве из средњих школа широм Србије, а овога пута комисија се одлучила за већи број стручних школа које ће опрему користити за практичну наставу у свакодневном раду, за разлику од ранијих година када су опрему добијале углавном гимназије и техничке школе“, рекла је Јелена Ракић менаџерка пројекта из Фондације Ана и Владе Дивац.

Поред набавке поменуте опреме, део пројекта „Образовање за дигиталну економију“, чине и научни кампови и каравани за унапређење знања и интересовања ученика за СТЕМ дисциплине. Такође, 120 полазника који желе да направе први корак ка ИТ свету биће у прилици да заврши бесплатни курс преквалификације у оквиру непрофитне школе ИТ Боотцамп.

Обезбеђивањем савремене школске опреме, усавршавањем вештина наставника, информисањем, мотивисањем и усмеравањем ученика према СТЕМ дисциплинама, као и бесплатном преквалификацијом, Фондација Ана и Владе Дивац и НЦР фондација ће у оквиру пројекта „Образовање за дигиталну економију“ помоћи ученицима и студентима да стекну вештине које су им неопходне за професије будућности и да функционално употребе знање током даљег школовања и професионалног развоја.

подели