Zahvaljujući donacijama u vrednosti od 3,1 milion dinara, kvalitetnije obrazovanje iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) imaće više od 5000 učenika u školama u Novom Pazaru, Subotici, Požarevcu, Pirotu, Zemunu, Ruskom Krsturu, Pančevu, Kraljevu i Beogradu.

Više o konkursu i školama koje će dobiti novu opremu pročitajte OVDE.

„U okviru konkursa smo dobili 124 kvalitetne prijave iz srednjih škola širom Srbije, a ovoga puta komisija se odlučila za veći broj stručnih škola koje će opremu koristiti za praktičnu nastavu u svakodnevnom radu, za razliku od ranijih godina kada su opremu dobijale uglavnom gimnazije i tehničke škole“, rekla je Jelena Rakić menadžerka projekta iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Pored nabavke pomenute opreme, deo projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“, čine i naučni kampovi i karavani za unapređenje znanja i interesovanja učenika za STEM discipline. Takođe, 120 polaznika koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu biće u prilici da završi besplatni kurs prekvalifikacije u okviru neprofitne škole IT Bootcamp.

Obezbeđivanjem savremene školske opreme, usavršavanjem veština nastavnika, informisanjem, motivisanjem i usmeravanjem učenika prema STEM disciplinama, kao i besplatnom prekvalifikacijom, Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR fondacija će u okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“ pomoći učenicima i studentima da steknu veštine koje su im neophodne za profesije budućnosti i da funkcionalno upotrebe znanje tokom daljeg školovanja i profesionalnog razvoja.

podeli