Кроз тренинге и подршку европских и домаћих стручњака, полазници ће научити све о томе како се праве видео игре, а учешће у овом програму отвара врата уласку у гејминг индустрију.

За учешће се могу пријавити сви они који живе у Србији и имају између 19 и 30 година. За пријаву није потребно никакво предзнање из гејминга – само велика жеља за учењењем и напредовањем.

Код одабира полазника предност ће имати они који се већ баве креативним писањем, илустрацијом (2Д арт и 3Д арт), моделовањем и анимацијом, дизајном звука и композицијом.

Током пуних осам месеци програма одвијаће се предавања и радионице чија је тема: историјат гејминга, наративни дизајн, визуелна нарација, развој карактера, гејм и левел дизајн, Game art (2D, 3D, анимација, моделовање, UI…), пословни аспекти гејминга, како функционише гејминг екосистем, као и процес рада на игри. Поред тога, посебна пажња биће усмерена на развој „меких“ вештина као што су тимска култура и презентационе вештине.

Фото: фејсбук SGA

Сви предавачи и ментори су водећи стручњаци из домаће гејминг индустрије који већ имају искуства у преношењу знања и раду са младим талентима. Очекују се и гостујућа предавања гостију из водећих европских земаља из области развоја игара, попут Немачке и Француске. Комбиноваће се уживо и онлине виђања, да би се повећала креативност и ефикасност.

Све радионице уживо дешавају се у просторијама ЕУ Инфоцентра у Београду.

 

Пријаве су отворене до недеље, 24. марта, у поноћ, на следећем ЛИНКУ.

 

Цео програм је потпуно бесплатан. Трошкови пута за виђања уживо, ако нисте из Београда, су покривени.

Овај програм се реализује уз подршке пројекта RECONOMY, партнера из индустрије – компанија 3Lateral као део Epic Games и Центра за промоцију науке, као програмског партнера. У пројекту учествују и Goethe-Institut и Француски институт у Србији, као и ЕУ Инфоцентар.

 

Више информација о самом програму сазнајте ОВДЕ.

подели