Kroz treninge i podršku evropskih i domaćih stručnjaka, polaznici će naučiti sve o tome kako se prave video igre, a učešće u ovom programu otvara vrata ulasku u gejming industriju.

Za učešće se mogu prijaviti svi oni koji žive u Srbiji i imaju između 19 i 30 godina. Za prijavu nije potrebno nikakvo predznanje iz gejminga – samo velika želja za učenjenjem i napredovanjem.

Kod odabira polaznika prednost će imati oni koji se već bave kreativnim pisanjem, ilustracijom (2D art i 3D art), modelovanjem i animacijom, dizajnom zvuka i kompozicijom.

Tokom punih osam meseci programa odvijaće se predavanja i radionice čija je tema: istorijat gejminga, narativni dizajn, vizuelna naracija, razvoj karaktera, gejm i level dizajn, Game art (2D, 3D, animacija, modelovanje, UI…), poslovni aspekti gejminga, kako funkcioniše gejming ekosistem, kao i proces rada na igri. Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na razvoj „mekih“ veština kao što su timska kultura i prezentacione veštine.

Foto: fejsbuk SGA

Svi predavači i mentori su vodeći stručnjaci iz domaće gejming industrije koji već imaju iskustva u prenošenju znanja i radu sa mladim talentima. Očekuju se i gostujuća predavanja gostiju iz vodećih evropskih zemalja iz oblasti razvoja igara, poput Nemačke i Francuske. Kombinovaće se uživo i online viđanja, da bi se povećala kreativnost i efikasnost.

Sve radionice uživo dešavaju se u prostorijama EU Infocentra u Beogradu.

 

Prijave su otvorene do nedelje, 24. marta, u ponoć, na sledećem LINKU.

 

Ceo program je potpuno besplatan. Troškovi puta za viđanja uživo, ako niste iz Beograda, su pokriveni.

Ovaj program se realizuje uz podrške projekta RECONOMY, partnera iz industrije – kompanija 3Lateral kao deo Epic Games i Centra za promociju nauke, kao programskog partnera. U projektu učestvuju i Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji, kao i EU Infocentar.

 

Više informacija o samom programu saznajte OVDE.

podeli