Идеја стипендије под називом Socio-Environmental Knowledge Commons (SEEKCommonns) Fellowship је да се дипломирани студенти, постдокторанди и истраживачи из локалних организација на раном стадијуму каријере упознају са коришћењем отворених технологија у социо-еколошким истраживањима. Циљ је подстаћи нове интегративне праксе које повезују истраживање животне средине и климатских промена са праксама отворене науке, и умрежавање стипендиста и чланова SEEKCommons мреже у циљу изналажења најбољих решења у њиховим областима.

Позив је намењен:

  • Дипломираним студентима који се баве климом и одрживошћу користећи отворене технологије;
  • Постдокторандима који раде на постојећим пројектима и иницијативама које се тичу заједнице, a долазе из области науке и технологије, отворене науке или социо-економског истраживања;
  • Појединцима из заједнице који користе податке о животној средини како би унапредили акције или политике.

Програм стипендирања  траје девет месеци: од јануара до октобра 2024. године, а укупно деветоро стипендиста добиће новчану надокнаду у износу 8000-12.000 долара.

Друга група стипендиста очекује се 2025.

Осим стипендије, одабрани кандидати ће имати менторску подршку чланова SEEKCommons мреже; проћи ће тренинг о отвореној науци, студијама науке и технологије и о томе како истраживати социо-еколошке теме; учествоваће у виртуелном састанцима и бити у прилици да користе SEEKCommons Lab; биће им плаћен пут на једно од окупљања чланова мреже.

Позив је отворен до 15.10.2023, а одабрани кандидати биће обавештени до 29. новембра.

Више информација о стипендији, као и линк ка апликацији, доступни су ОВДЕ.

подели