Ova društveno odgovorna akcija u duhu praznika podrazumeva simboličan zakup i ukrašavanje stabala od strane kompanija i organizacija čiji zaposleni i zaposlene učestvuju u kreativnom osmišljavanju i kićenju stabala, a svoj doprinos pružio je i Centar za promociju nauke.

Centar je ukrasio jednu smrču, a ukrasi koje smo okačili napravljeni su u našem Mejkers spejsu, od postojećih resursa i recikliranog materijala. Asistent na Katedri za ekologiju i geografiju biljaka Biološkog fakulteta dr Tomica Mišljenović, zahvalio se CPN-u za dugogodišnju i uspešnu saradnju, a potom je predstavniku CPN-a uručio tri godišnje propusnice za ulazak u Botaničku baštu „Jevremovac“

Nagradu za najlepše ukrašeno stablo ove godine dobila je kompanija McDonald’s

Kao i prethodnih godina, polovina prikupljenih sredstava namenjena je Botaničkoj bašti „Jevremovac“ za obnovu biljnog fonda i organizaciju edukativnih programa za posetioce iz ugroženih društvenih kategorija, a druga polovina za podršku projektima organizacija civilnog društva i škola širom Srbije u okviru „Godine dobrote“, a koji promovišu aktivizam, solidarnost i dobročinstvo kod dece i mladih.

Na svečanom događaju, uz prigodan novogodišnji program , posetioci su uživali i u nastupu mladih gostiju iz Muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke.

Predstavnici kompanija i institucija koje su podržale humanitarnu akciju

Pobedničko stablo osvojilo je najveći broj glasova publike i stručnog žirija.

Članovi žirija ove godine bili su:

  • Vesna Trivalić, glumica
  • Prof. dr Ana Nikezić, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Prof. dr Tijana Cvetić Antić, Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Jelena Bratić, Srpski filantropski forum
  • Željko Mitkovski, Fondacija Ana i Vlade Divac

Nagradu za najlepše ukrašeno stablo ove godine dobila je kompanija McDonald’s, a u humanitarnoj akciji učestvovale su još i kompanije Imlek, OTP banka, Privredna komora Srbije, Xiaomi i Mobi banka.

podeli