Пета по реду, међународна конференција „Дигитално образовање 2024“ одржаће се у петак, 19. априла, од 10 до 18 часова, у просторијама Дома омладине Београд. Ово је уједно и први пут да је конференцију могуће пратити у хибридном формату – и уживо и онлајн. Организатори поручују да ће, због ограниченог броја места, пријаве прикупљати до испуњења капацитета Дома омладине. Више информација о догађају, као и линк за пријаву доступни су овде. Уколико, пак, конференцију желите да пратите онлајн, потребно је да се пријавите преко овог линка.

Током трајања конференције, учесници ће имати прилику да присуствују различитим радионицама, панел-дискусијама и презентацијама, као и да се упознају са колегама из Естоније, Финске, Мађарске, Шпаније и Србије.

„Одржавањем међународне конференције ‘Дигитално образовање 2024‘ настојимо да подржимо запослене у образовним институцијама и онe активнe у сектору образовања да кроз иновативан и креативан приступ унапреде свој рад применом дигиталних технологија.

Циљ нам је да овим догађајем повежемо свет технологије и образовања како бисмо на што бољи начин искористили могућности које нове технологије пружају у образовању. Програм обухвата актуелне теме у области дигиталног образовања, али и поглед у будућност образовног система и научених лекција из претходних периода“, поручују организатори. 

Неке од тема које ће конференција обрадити су и вештачка интелигенција у образовању, предшколско образовање, подршка учењу кроз асистивне технологије. Један од говорника биће и Милош Ђуричанин, директор стратегије и развоја Нордеус фондације, који ће говорити о мејкерс лабовима, у чијем оснивању учествује и Центар за промоцију науке. 

Међународну онлајн конференцију „Дигитално образовање 2024“ организује Центар за образовне технологије Западни Балкан у сарадњи са Министарством просвете, Заводом за унапређивање образовања и васпитања, Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, УНИЦЕФ канцеларијом у Србији, Oracle академијом, Фондацијом Петља и компанијом Мајкрософт. Учешће на конференцији је бесплатно, а сваки учесник ће добити сертификат. 

 

 

подели