Peta po redu, međunarodna konferencija „Digitalno obrazovanje 2024“ održaće se u petak, 19. aprila, od 10 do 18 časova, u prostorijama Doma omladine Beograd. Ovo je ujedno i prvi put da je konferenciju moguće pratiti u hibridnom formatu – i uživo i onlajn. Organizatori poručuju da će, zbog ograničenog broja mesta, prijave prikupljati do ispunjenja kapaciteta Doma omladine. Više informacija o događaju, kao i link za prijavu dostupni su ovde. Ukoliko, pak, konferenciju želite da pratite onlajn, potrebno je da se prijavite preko ovog linka.

Tokom trajanja konferencije, učesnici će imati priliku da prisustvuju različitim radionicama, panel-diskusijama i prezentacijama, kao i da se upoznaju sa kolegama iz Estonije, Finske, Mađarske, Španije i Srbije.

„Održavanjem međunarodne konferencije ‘Digitalno obrazovanje 2024‘ nastojimo da podržimo zaposlene u obrazovnim institucijama i one aktivne u sektoru obrazovanja da kroz inovativan i kreativan pristup unaprede svoj rad primenom digitalnih tehnologija.

Cilj nam je da ovim događajem povežemo svet tehnologije i obrazovanja kako bismo na što bolji način iskoristili mogućnosti koje nove tehnologije pružaju u obrazovanju. Program obuhvata aktuelne teme u oblasti digitalnog obrazovanja, ali i pogled u budućnost obrazovnog sistema i naučenih lekcija iz prethodnih perioda“, poručuju organizatori. 

Neke od tema koje će konferencija obraditi su i veštačka inteligencija u obrazovanju, predškolsko obrazovanje, podrška učenju kroz asistivne tehnologije. Jedan od govornika biće i Miloš Đuričanin, direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije, koji će govoriti o mejkers labovima, u čijem osnivanju učestvuje i Centar za promociju nauke. 

Međunarodnu onlajn konferenciju „Digitalno obrazovanje 2024“ organizuje Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, UNICEF kancelarijom u Srbiji, Oracle akademijom, Fondacijom Petlja i kompanijom Majkrosoft. Učešće na konferenciji je besplatno, a svaki učesnik će dobiti sertifikat. 

 

 

podeli