Creative Tech Workshops је бесплатан програм радионица, намењен средњошколцима (друге, треће и четврте године) уметничко-техничких усмерења. Ученици имају прилику да се пријаве на две врсте радионица: Стварање дигиталних светова у играма и Компјутерска анимација дигиталних ликова. Концепт курса обухвата техничка и теоријска знања, са фокусом на коришћење алата.

Стварање дигиталних светова у играма

Прва радионица има за циљ да полазнике научи основним процесима који се везују за развој светова унутар видео игара, али исто тако да пружи практична знања повезана са графичким дизајном, основама маркетинга и стварањем аудио-визуелног садржаја. Кроз курс, учесници ће добити знања како да осмисле свој свет, поставе основе видео игре у њему, дизајнирају план развоја и исто то креирају кроз Fortnite Creative 1.0.

Предавачи су:

– Ивица Миларић, стручни сарадник у настави на Академији уметности при Универзитету у Новом Саду;

– Бојан Бањанин, доцент на факултету Техничких наука у Новом Саду.

Компјутерска анимација дигиталних ликова

Друга радионица фокусира се на анимацију ликова и полазници ће се током њеног трајања упознати са употребом најновије технологије из области снимања покрета у реалном времену (real-time motion capture) како би снимљене анимације применили на дигиталне MetaHuman карактере унутар Unreal Engine-а. Полазници ће савладати основе креирања окружења у коме ће дигитални карактер обављати снимљену радњу.

Предавачи су:

– Никола Шошкић, оснивач Shosha Games-а;

– Милан Личина, креативни директор студија Видра.

 

Програм радионица траје од 11. маја до 16. јуна, а пријаве су отворене до 31. марта.

Радионице, у трајању од три школска часа, одржаваће се сваког викенда у Научном клубу Центра за промоцију науке (Краља Петра 46, Београд).

Формулар за пријаву налази се ОВДЕ.

подели