Creative Tech Workshops je besplatan program radionica, namenjen srednjoškolcima (druge, treće i četvrte godine) umetničko-tehničkih usmerenja. Učenici imaju priliku da se prijave na dve vrste radionica: Stvaranje digitalnih svetova u igrama i Kompjuterska animacija digitalnih likova. Koncept kursa obuhvata tehnička i teorijska znanja, sa fokusom na korišćenje alata.

Stvaranje digitalnih svetova u igrama

Prva radionica ima za cilj da polaznike nauči osnovnim procesima koji se vezuju za razvoj svetova unutar video igara, ali isto tako da pruži praktična znanja povezana sa grafičkim dizajnom, osnovama marketinga i stvaranjem audio-vizuelnog sadržaja. Kroz kurs, učesnici će dobiti znanja kako da osmisle svoj svet, postave osnove video igre u njemu, dizajniraju plan razvoja i isto to kreiraju kroz Fortnite Creative 1.0.

Predavači su:

– Ivica Milarić, stručni saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti pri Univerzitetu u Novom Sadu;

– Bojan Banjanin, docent na fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu.

Kompjuterska animacija digitalnih likova

Druga radionica fokusira se na animaciju likova i polaznici će se tokom njenog trajanja upoznati sa upotrebom najnovije tehnologije iz oblasti snimanja pokreta u realnom vremenu (real-time motion capture) kako bi snimljene animacije primenili na digitalne MetaHuman karaktere unutar Unreal Engine-a. Polaznici će savladati osnove kreiranja okruženja u kome će digitalni karakter obavljati snimljenu radnju.

Predavači su:

– Nikola Šoškić, osnivač Shosha Games-a;

– Milan Ličina, kreativni direktor studija Vidra.

 

Program radionica traje od 11. maja do 16. juna, a prijave su otvorene do 31. marta.

Radionice, u trajanju od tri školska časa, održavaće se svakog vikenda u Naučnom klubu Centra za promociju nauke (Kralja Petra 46, Beograd).

Formular za prijavu nalazi se OVDE.

podeli