Надовезујући се на успех претходних онлајн догађаја названих вебстивали, Евро-медитерански центар за климатске промене (CMCC) заједно са партнерима Climateurope2 пројекта, укључујући и Центар за промоцију науке, организује први иновативни фестивал уживо, који се разликује од традиционалних научних конференција јер интегрише елементе уметности, изградње капацитета и интеракције. Догађај укључује атрактивни програм, који покрива дискусије са циљем да уједине науку, климатске сервисе и стандарде за будућност отпорну на неповољне промене климе.

Централне теме фестивала врте се око три свеобухватне теме, посебно одабране да подстакну укључивање разнолике публике:

Мисија ЕУ о климатским променама: Истраживање ефективног прилагођавања и изградња отпорности кроз коришћење климатских сервиса.

Урбани изазови: Фокус на одрживом урбаном развоју и градовима отпорним на промене климе.

Изазови управљања водама: Разговор о кључној улози климатских сервиса у решавању изазова у вези са водом.

Догађај ће комбиновати сесије са више интерактивних формата као што су World Cafés, и међусекторску сесију о добрим праксама у климатској комуникацији уз учешће професионалних новинара. Паралелно, Мarketplace пружа простор посетиоцима да се умреже и ангажују у оригиналним интерактивним активностима. 

Фестивал ће ставити акценат на оснаживање појединаца у регионалним и локалним управама, заинтересованих страна из сектора повезаних са климом и свих заинтересованих да се укључе у климатске акције кроз коришћење климатских сервиса. То је идеална прилика за дискусије о транспарентности, поузданости и ефикасности климатских сервиса кроз објектив једнакости и разноликости који обогаћује колаборативни дијалог међу учесницима фестивала.

Уколико желите да представите свој рад, можете се пријавити у обрасцу за регистрацију. Још има слободних места, под само једним условом: Мислите ван оквира! 

Осигурајте своје учешће тако што ћете се пријавити за догађај и резервисати своје место на фестивалу. Иако ће неке сесије бити доступне у хибридном и виртуелном формату, топло препоручујемо лично учешће, јер све активности неће бити доступне на мрежи. Током процеса регистрације, можете се пријавити и за представљање, обезбеђивањем места на Мarketplace-у. Рок за пријаву је 22. фебруар, а након напоменутог датума ће кренути пријава за онлајн учешће.

Више информација о панелистима и говорницима биће доступно ускоро. Будите у току!

подели