Догађаји

Женска страна науке

У четвртак 28. априла у Startit центру у 18 часова одржаће се радионица ”Женска страна науке” током које ће се говорити о положају жена у науци

У четвртак 28. априла у Startit центру, у 18 часова, Центар за промоцију науке одржаће радионицу ”Женска страна науке”. Циљ радионице је размена идеја и разговор на тему положаја жена у науци, индустрији и пословном окружењу, као и представљање међународног пројекта Хипатија, где је Центар за промоцију науке један од партнера.

Пројекат Хипатија финансиран је средствима из програма Хоризонт 2020 Европске комисије и има циљ да мотивише тинејџерке да се определе за научну каријеру. Уједно, овим догађајем ЦПН обележава и Међународни дан девојчица у ИКТ-у који се већ пет година обележава широм света последњег четвртка у априлу. 

Током радионице, заинтересованим учесницима обратиће се Бранкица Јанковић, повереница за заштиту родне равноправности, Дубравка Вејновић, координаторка пројекта Хипатија за Србију и Добривоје Лале Ерић, шеф међународне сарадње Центра за промоцију науке.

Овом догађају претходиће дводневна радионица програмирања за средњошколке, која ће се реализовати у сарадњи са заједницом Rails Girls Београд. Уколико сте заинтересовани за радионицу, а услед ограниченог броја места, молимо Вас да своје присуство потврдите путем електронске поште на dvejnovic@cpn.rs. 

Истражите више о радионици Rails Girls Београд

Пријавите се путем следећег маила: dvejnovic@cpn.rs. 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs