Овогодишњи Дан науке, 10. јул, прославићемо на неуобичајен начин. У складу са мерама борбе против ширења Kовид-19 вируса, нећемо вас позивати на окупљање лицем у лице, али ипак желимо да се са вама окупимо „уживо“, путем програма уживо на ЦПН Инстаграм профилу! 

У петак, 10. јула, од 18 до 19 часова, на том профилу организоваћемо прву Виртуелну научну правионицу – мејкерс! Kомбинујемо уметност, науку, прављење, и истражујемо како сенкама можемо да испричамо причу о науци. Наши демонстратори и демонстраторке ће вам показати како на необичан начин и уз маштовиту употребу свакодневних предмета који нас окружују, можемо свима представити шта је то што нас највише одушевљава у науци, a сви учесници ће имати прилику да се укључе у програм уживо и представе своје креације!

Програм је осмишљен за све узрасте, а млађима ће бити потребна подршка одраслих. Kористићете материјале и предмете које имате у стану, биће вам потребна батеријска лампа, као и могућност да замрачите део просторије у којој се налазите. Осим тога – спремите само ентузијазам, љубав ка науци и осмех!

Молимо вас додајте нас на Инстраграму на овом линку или једноставно преко апликације на свом телефону нађите наш профил: centar_za_promociju_nauke

Молимо вас да нам потврдите да ли желите да учествујете у овом програму кратким мејлом на адресу колегинице Ане Клобучар: aklobucar@cpn.rs

Уколико имате било каквих питања, слободно нас контактирајте!

подели